Na Podhůře u Chrudimi bude stát nová výšková atrakce za 10 milionů korun

3. květen 2024 09:05

Několik pater prolézaček, lávek a skluzavek. Chrudimské rekreační lesy budou mít novou atrakci. Nahradí původní lanový park, který dosloužil před třemi lety. Kvůli problémům s dotací město stavbu odložilo. Teď to vypadá, že práce začnou ještě letos.

Hned vedle domku, který je naproti od rozhledny Bára, by měla stát nová atrakce. Ředitel chrudimských městských lesů Petr Štěpánek říká, jak by měla vypadat: „Jedná se o Rodinný park Podhůra. Bude to 10 sloupů, na kterých budou přestupní domečky, mezi domečky budou lávky, některé jednopatrové, někdy i ve dvou patrech.“

Čtěte také

Nová stavba bude jenom malý kousek od původního lanového parku. „Místo se zachovalo, ale už to nebudou překážky zavěšené na živých stromech, ale bude to na dřevěných sloupech, které budou na betonových patkách v zemi,“ říká Štěpánek.

Podle něj je atrakce pro děti od 3 do 15 let, přičemž do 7 let by měly být v doprovodu rodičů. Procházet se bude turniketem a jako výstup bude sloužit tobogán.

Petr Štěpánek dodává, jak bude stavba náročná: „Možná jedno z nejnáročnějších bude najít 10 sloupů v Městských lesích Chrudim, ale časově bude tři měsíce minimálně trvat výběrové řízení na dodavatele stavby, potom čtyři měsíce minimálně bude trvat stavba.“

Odhadované náklady na stavbu nové atrakce jsou více než 10 milionů korun.

Spustit audio

Související