BR PULS: německá obdoba Radia Wave

2. listopad 2014

Představujeme tři zahraniční stanice pro mladé, které letos přivítáme na PRESSpektivách. Poslední díl našeho seriálu zakončíme v Německu.

Poměrně nedávno založená německá stanice BR PULS je určená mladým posluchačům. Patří k veřejnoprávnímu Bavorskému rozhlasu a sídlí v Mnichově.

Vysílá digitálně a přes internet jako online rádio - nemá totiž vlastní FM frekvence. Od 22:00 do ranních 5:00 stanici přebírá FM vlny stanice Bayern 3, jinak je hlavní vysílací platformou BR PULS především internet a DAB.

Logo

Předchůdcem BR PULS byla stanice ON3-radio; tu BR PULS nahradila v roce 2013 jako multiplatformové rádio, které využívá všech moderních způsobů vysílání. Na svém webu publikuje videozáznamy koncertů a hudební klipy.

Mimo internetový přehrávač je populární i aplikace pro mobilní zařízení: deinPULS App.

Aplikace obsahuje ikony pro komunikaci se stanicí: mikrofon, fotoaparát, videokamera, textové pole a hlasovací symbol, ale také palec nahoru a palec dolů pro rychlé a jednoznačné ohodnocení pořadů. Uživatelé aplikace mohou stanici kontaktovat se svými zvukovými příspěvky, obrázky a videi, mohou napsat komentář anebo odpovědět na anketu.

Aplikace deinPULS samozřejmě funguje i jako rádio.

BR PULS vysílá každý pátek na bavorské televizi půlhodinový magazín. Stanice vyhledává nové hudební interprety, zejména bavorské, Soustředí se na neotřelou hudbu oslovující mladé publikum. Rovněž je aktivní na YouTube, Spotify, na Google+, Storify, SoundCloudu, Instagramu, Twitteru a Facebooku – zkrátka na všech sociálních sítích, na které jsou napojeni mladí lidé.

BR PULS je německou obdobou Radia Wave.

autor: lf
Spustit audio