Hit podcastů Serial se dočká filmové verze

23. říjen 2015

Režiséři filmu Lego se pustí do další výzvy - zfilmují úspěšný podcast Serial, který trhá rekordy v počtu stáhnutí v aplikaci iTunes.

Skutečný král mezi podcasty, Serial bude mít i svou televizní verzi. Do výroby se zapojí i režiséři filmu Lego - Christopher Miller, Phil Lord a také televizní kanál Fox 21. Režiséři, kteří se aktuálně podílí i na tvorbě nových Hvězdných válek, se společně s Fox 21 rozhodli koupit práva na aktuální globální hit mezi podcasty.

Kritikou oceňovaný podcast, jehož jednotlivé díly jsou publikované na týdenní bázi, zachycuje vyšetřování vraždy středoškolské studentky Hae Min Lee z roku 1999 v Baltimoru a zejména pak novinářku Sarah Koenig.

„Chris a Phil používají ve filmovém zpracování naprosto neotřelý přístup k vyprávění příběhů, který je tak signifikantní i pro podcast Serial,“ říká Julie Snyder, která na výrobě podcastu spolupracovala se Sarah Koenig.

První díl Serial vyšel v říjnu minulého roku a jedná se o první podcast v historii iTunes, který nejrychleji dosáhl hranici 5 milionů stažení. Do dnešního dne přitom tento podcast zaznamenal více než 70 milionů stáhnutí.

V prosinci minulého roku jej pak BBC Radio 4 Extra zařadilo na do svého programu.

Původní a nezkrácenou verzi článku najdete ZDE.

autor: Eva Hudzieczková
Spustit audio