Místo online reklamy písničku

4. prosinec 2015

Feature FM je reklamní platforma pro novou hudbu, která na stránky streamovacích služeb umisťuje místo bannerové reklamy písničky svých interpretů a nahrazuje tak nerelevantní reklamu, která na těchto platformách ruší uživatelův zážitek z poslechu hudby.

Úspěšná reklama zaujme spotřebitele nejlépe tehdy, kdy je správně zacílená. Příkladem může být například živá reklama, kdy billboard na kolemjdoucí doslova zívá, aby je tak donutila mít chuť na kávu.

Máte kapelu a chcete se do této platformy zapojit? Prvním krokem je přihlášení se do Feature FM a nahrání své vlastní hudby na platformu. Poté nastavíte celkovou částku, kterou chcete utratit a denní rozpočet. Doporučená celková částka se pohybuje okolo 500 dolarů + povinný depozit 50 dolarů. Poté se začnou skladby chovat jako reklama, která se automaticky přehrává na stránkách streamovacích služeb, kde je skutečně afinitní publikum, které na novou hudbu doslova čeká.

Reklamy se dají přeskočit – nemusíte mít však strach. Systém vám strhne peníze až v okamžiku, kdy se skladba přehrává déle než 30 vteřin. Feature FM odhaduje, že 100 dolarový rozpočet umožní cca 4000 přehrání skladby, což je mnohem více než například částka, kterou investujete do reklamy na Facebooku, kde za tuto částku získáte cca 123 přehrání.

Feature FM v současné době spolupracuje se streamingovou službou 8track, která má více než 9 milionů posluchačů a zaměřuje se na playlisty vytvořené uživateli.

Původní a nezkrácenou verzi článku najdete zde.

autor: Eva Hudzieczková
Spustit audio