NFL a Snapchat spolu budou vytvářet video obsah

11. říjen 2015

Národní fotbalová liga (NFL) a Snapchat si plácli a budou každý týden po dobu fotbalové sezóny (která byla zahájena před pár týdny) zásobovat svoje fanoušky originálními videi.

Toto nové spojenectví je zaměřeno na službu Snapchatu s názvem Live Story product – jedná se o videokoláže uživatelů Snapchatu a často se je uživatelé vytváří právě u příležitosti konání velkých událostí, kterými jsou například Fashion Week nebo jiné akce podobného charakteru.

V tomto případě se jedná o koláže z videí, která vytvoří jednak sportovní fanoušci a také vybrané záběry ze zápasů, které by dodávala NFL. Koláže by tak neobsahovaly záběry od mediálních partnerů, kteří zápasy vysílají.

První NFL Live Story byla odvysílána živě minulý víkend, kdy probíhalo otevření sezony. Vysílání druhé Live Story je plánováno na čtvrtek, tedy v době, kdy proběhne zápas mezi Denver Broncos a Kansas City Chiefs.

Ačkoliv se původně předpokládalo, že součástí videí nebudou reklamy, plán se změnil a inzerce ve videích přibude později během sezóny. Snapchat a NFL budou možnost inzerce ve videích nabízet společně a poté se rozdělí o zisk. Šéf digitálních médií NFL odmítl komentovat počet diváků první Live Story, která se odvysílala minulý týden, a pouze dodal, že se jednalo o „miliony lidí“.

NFL je ve světě médií známá svým vybíravým přístupem k poskytování práv na přenos a sdílení zápasů a snaží se o co největší maximalizaci svých výdělků. V poslední době se NFL zaměřuje na distribuci obsahu v sociálních médiích, k čemuž patří i založení YouTube kanálu či zveřejňování nejdůležitějších akcí zápasu na Twitteru.

Nicméně aktuální strategie NFL neslouží k výdělku – jde spíš o zaujetí mladších fanoušků, kteří se na těchto platformách vyskytují.

Původní verzi článku najdete ZDE.

Spustit audio