Nová platforma pro podcasty se zaměří na lokální posluchače

3. březen 2016

Podcasty zažívají aktuálně velký boom - najděte si ty lokální!

Podcasty zažívají aktuálně velký boom – většina z nich však slaví úspěchy na národní, případně celosvětové úrovni, ale nová služba přichází na trh s cílem podpořit poslech podcastů na lokální úrovni. Satchel je distribuční platforma pro podcasty, která slouží ke snazšímu zprostředkování kontaktu mezi producenty rádiové show a lokálním publikem.

„Způsob, jakým dnes fungují ostatní distribuční platformy je následující: sice vytvoříte podcast s lokálním obsahem, ale pak ho zavěsíte na mezinárodní kanál a tam se vám následně zpětně špatně daří zacílit na to správné lokální publikum,“ tvrdí zakladatel Beau York.

Aktuálně tento projekt zafinancoval fond The Knight Foundation. Ten poskytl zakladatelům dostatečné prostředky k tomu, aby platformu vyvinula a vytvořila systém GPS lokalizace, která uživatelům usnadní najít si lokální podcast dle oblasti, ve které se nacházejí.

Satchel je platforma, kde sice nejsou reklamy, uživatelé však mohou podpořit malým příspěvkem přímo show, kterou mají v oblibě. Beta verze této aplikace je dostupná jak pro iOS, tak i systém Android

Přečtěte si původní verzi článku TADY.

autor: Eva Hudzieczková
Spustit audio