Omny Studio představí nástroj pro konverzi audio obsahu na Facebooku

21. leden 2016

Australská firma představí nástroj, který umožní sdílení audia na Facebook.

Australská firma Omny Studio oznámila, že představí nový nástroj, který snadno konvertuje audio a umožní tak jeho zveřejňování na Facebooku. To vše pomocí video přehrávače, který na Facebooku je. Tento chytrý a automatizovaný nástroj tak bude řešením problému, který tuto sociální síť (nebo možná spíše její uživatele) trápí, a sice nedostatek přirozeného zvukového obsahu.

„Stejně jako všichni ostatní producenti audio obsahu vám i já řeknu, že sdílení zvukové stopy na Facebooku je prostě těžké,“ píše na svém blogu společnost Omny. Speciálně na Facebooku to je opravdu zapeklité, ačkoliv jde o platformu, která má největší dosah v anglicky mluvícím světě."

Omny Studio je audio platforma, která dokáže zaznamenat zvuk, editovat jej do jednotlivých stop, zveřejnit jej na sociálních sítích a součástí jsou i analytické nástroje. S tím, jak navíc neustále roste popularita podcastů a on-demand audia, poskytuje tento nástroj ideální možnost, jak lze audio sdílet online.

Všechno to zní nádherně, až na to, že Facebook tento vývoj jednoduše blokuje – odmítá vytvořit nativní audio přehávač, podobný tomu pro videa. Stejně jako běžní uživatelé, tak i rozhlasové stanice nemohou na Facebooku audio obsah sdílet přímo. Tento problém se ještě zhoršil v okamžiku, kdy se streamovací společnost SoundCloud odstranila funkci, díky které jste si mohli přehrávat skladby přímo v rozhraní Facebooku.

Facebook dlouho s audiem až nepochopitelně váhal, v poslední době se to však malinko mění, neboť začal více spolupracovat s NPR a Deezerem. Dokud se však sám nepustí do výroby a implementace nástroje, který bude určen k nahrávání zvuku a jeho sdílení, lze využít tuto variantu (tedy využívání video přehrávače pro audio – čehož mimo jiné využívá i YouTube).

Původní a nezkrácenou verzi článku najdete ZDE.

autor: Eva Hudzieczková
Spustit audio