Rádio NPR žádá o aktivaci FM čipů ve smartphonech

22. leden 2016

Aktivace FM čipů ve smartphonech pomůže zlepšilt bezdrátové spojení v případech nouze.

Americká Národní asociace pro vysílací společnosti (NAB) a National Public Radio (NPR) předložily svou výzvu Federální komisi pro komunikaci (FCC), ve které žádají o aktivaci FM čipů v chytrých telefonech. Tuto výzvu předložily, aby se zlepšilo bezdrátové spojení v případech nouze.

„Když je čip aktivován, může tato vestavěná funkce poskytovat všem Američanům pohodlný přístup ke komplexním, průběžným zprávám a informacím, které místní rozhlasové stanice poskytují před, během a po mimořádné události, což uživatelé velmi uvítají," napsali ve výzvě oba zástupci jednotlivých institucí. Ty poukázaly na to, že rádia by měla být nadřazena bezdrátovým a širokopásmým sítím, neboť se tím sníží obavy o ztrátě připojení v případě nouzových situací.

Komisařka FCC Jessica Rosenworcel již výzvě pro aktivaci FM čipů věnovala pozornost minulý rok a jejich aktivaci by uvítala, nicméně na federální úrovni se ve prospěch tohoto kroku zatím nic neudálo. Několik organizací v USA se již podílelo na různých kampaních, které by umožnily aktivaci FM čipů v bezdrátových zařízeních, nicméně téma se netýká pouze USA – dlouhodobě se o podobný krok snaží BBC ve Velké Británii.

Původní a nezkrácenou verzi článku najdete ZDE.

autor: Eva Hudzieczková
Spustit audio