Školitelka PRESSpektiv: Zuzka Rejchová, reportérka Radia Wave

6. březen 2013

Můj rozhlasový příběh začíná už v 5. třídě na základní škole v Mariánských Lázních. Ač to zní jako nepřijatelné klišé, tak já jsem opravdu už v té době věděla, že chci být novinářkou.

Výběr studia mariánskolázeňské Obchodní akademie o tři roky později byl logickou cestou, jak se vyhnout útrapám při hodinách fyziky nebo chemie na gymnáziu. Vybavená schopností psát na stroji všemi deseti a láskou k češtině a literatuře jsem zamířila na pražskou Vyšší odbornou školu publicistiky. Nezapomenutelné 3 roky v ojedinělém prostředí plném intelektuálních i žurnalistických osobností pro mě objevily nejen pražský noční život, ale i Český rozhlas.

K elévům Českého rozhlasu jsem se zařadila v prvním ročníku. Postupně jsem prošla nepostradatelnou zkušeností v regionálních studiích Českého rozhlasu a zrealizovala svůj sen v rámci projektu nově vznikající stanice pro mladé posluchače. V Radiu Wave pracuji od začátku, letos sedmým rokem. Svou touhu po vysokoškolském vzdělání jsem po šesti letech ukojila bakalářským titulem na Fakultě humanitních studií. Mezitím se mi povedlo uskutečnit velmi inspirativní roční studijní pobyt v Dánsku.

Kromě lidí, které moc ráda potkávám, obohacují můj svět taky francouzští buldočci, které zbožňuji chvílemi až fanatickou láskou. Stejně fanaticky pak nesnáším nespravedlnost, bezpráví a zloblbce.

autor: Susana
Spustit audio