TV aplikace pro uživatele s pomalým internetem

18. únor 2016

Al-Jazeera spustila novou aplikaci poskytující živý audio stream svých televizních stanic.

Nová aplikace televize Al-Jazeera poskytuje živý audio stream svých televizních stanic a je tak přizpůsobena zemím, kde je pomalý internet.

Přístup ke zprávám v oblastech s pomalým internetem je stále velkým problémem v zemích, které stále teprve budují a rozvíjí svou digitální infrastrukturu. To je důvod, proč se Al Jazeera, katarská mediální instituce, rozhodla k vývoji nové aplikace – listen.aljazeera.com – která uživatelům tento přístup k novinkám ze světa umožňuje.

Aplikace poskytuje živý audio stream anglicky a arabsky vysílajících stanic televize Al Jazeera a umožňuje uživatelům procházet jednotlivé stanice a dívat se na jejich vysílací program. Audio na rozdíl od sledování televize není tolik náročné na data. Aplikace také pomůže navýšit online obsah na chytré telefony a ostatní mobilní zařízení v rozvojových zemích.

Tento mediální gigant tvrdí, že nová služba pomůže zvýšit zážitek z digitálního poslechu v zemích, kde je stále pomalý internet, jako například v jihovýchodní Asii či Africe. Al Jazeera nedávno vyvinula i speciální kanál pro Snapchat, díky kterému budou mít uživatelé přístup ke zprávám také na jiné platformě.

Původní a nezkrácenou verzi článku najdete ZDE.

Spustit audio