Tvář PRESSpektiv Jiří Chum: rozhlas je pro mě srdcová záležitost

22. říjen 2014

S moderátorem Radiožurnálu Jiřím Chumem jsme se setkali na focení pro letošní PRESSpektivy. Ačkoliv času bylo málo, využili jsme příležitosti a udělali s ním krátký rozhovor. Zeptali jsme se, proč podpořil PRESSpektivy.

Jiří Chum moderuje na Radiožurnálu od roku 2002. Od března 2008 do prosince 2010 moderoval Odpolední Radiožurnál a od ledna 2011 Večerní Radiožurnál a ob týden Víkendový Ranní Radiožurnál.

"Myslím si, že je důležité, aby mladí studenti, kteří se zajímají o žurnalistiku a o média jako taková, měli možnost spolupracovat s Českým rozhlasem, a tu praxi si nějakým způsobem zajistit nebo si ji osahat."

Jirka by si Kreativní dílnu rád vyzkoušel osobně. Na to podle něho není nikdy pozdě a zkušeností není nikdy dost. A na co by se chtěl zaměřit? Jirku nejvíc zajímá oblast jeho profese: moderátorství. Rozhlas je pro něho srdcová záležitost, takže kdyby byl studentem, rozhodně by se chtěl s rozhlasem blíž seznámit.

A proč si Jiří Chum vybral zrovna Český rozhlas? Odpověděl, že především proto, že Český rozhlas má nejlepší zázemí a možnosti objektivně informovat své posluchače.

PRESSpektivy_podzim2014

"Mně se vždycky líbilo, když jsem poslouchal rozhlas jako malý kluk a představoval jsem si toho člověka, který tam sedí. Představoval jsem si, na co asi myslí, a hrozně mě lákalo zkusit udělat to samé pro někoho jiného. To znamená nechat ho pracovat ve své fantazii a nechat ho přemýšlet."

Jiří Chum se už na studenty moc těší.

autor: lf
Spustit audio