Ukaž mi, o čem tweetuješ, a já ti doporučím podcast

14. říjen 2015

Jak si vybrat v nepřeberném množství podcastů? Zeptejte se aplikace @Handle.

V současnosti existuje již nepřeberné množství podcastů (bavíme se o anglosaském světě) a snadno se tak může stát, že se posluchač v této nabídce ztrácí. Dánský startup Hyvi proto přináší novinku v podobě aplikace, která vám doporučí podcast na základě vašich aktivit na twitterovém účtu.

Aplikace se jmenuje @Handle a uživatelům doporučí po zadání jejich twitterového účtu až deset vhodných podcastů a to v řádech několika sekund.

Jak to celé funguje? Aplikace analyzuje uživatelské tweety. Prolustruje posledních 50 tweetů, software zaloví v databázi, která obsahuje až 20 000 podcastů, a voilá – doporučení je na světě. Výsledky tedy závisí na tom, o čem v poslední době tweetujete nejvíc.

Pro inspiraci se však můžete podívat i na výsledky ostatních uživatelů – zajímá vás, jaké podcasty by si mohl poslechnout Barack Obama nebo Kim Kardashian? Žádný problém. Místo svého twitter jména zadejte do vyhledávače to, které vás zajímá.

Doporučené podcasty se vám zobrazí v podobě playlistu – to abyste je nemuseli složitě hledat na iTunes – a můžete je začít rovnou poslouchat. Líbí se vám podcast? Dejte mu srdíčko. Nebyla aplikace ve výběru úplně nejšťastnější? Nechte si podcast ze seznamu smazat. A pokud si chcete ulehčit práci, nechte si každý týden posílat e-mail s výběrem aktuálních podcastů, které souvisí s vašimi tweety.

Hyvi se tím snaží ušetřit čas uživatelům, kteří mají podcasty rádi, ale výběr toho vhodného jim může zabrat i hodinku denně. Třeba se tímto principem nechají inspirovat i další a za chvíli budeme mít aplikace, které nám předvyberou knížku nebo seriál.

Původní verzi článku najdete ZDE.

autor: Eva Hudzieczková
Spustit audio