Vyzkoušejte si práci rozhlasového novináře!

6. březen 2014

Další Kreativní dílna je tady a osm studentů vysokých škol dostane příležitost se jí zúčastnit. Staňte se na dva dny reportérem Českého rozhlasu.

Co pro to musíte udělat? Vymyslete vlastní pořad nebo rubriku pro konkrétní stanici Českého rozhlasu.

Představte si, že jste moderátory Českého rozhlasu a máte přijít s novým formátem. Vašim cílem je přilákat potenciální posluchače, kteří sice patří k cílovému publiku, ale danou stanici zatím neposlouchají. Třeba právě proto, že jim tento typ pořadu nebo rubrika zatím chybějí. Váš pořad nebo show to mají změnit.

Své návrhy posílejte do středy 26. března 2014 na emailovou adresu presspektivy@rozhlas.cz. Zadání zpracujte do audio nebo video příspěvku, který nebude delší než 2 minuty. Připojte také váš životopis a motivační dopis, ve kterém vysvětlíte, proč se chcete Kreativní dílny zúčastnit nebo proč si myslíte, že právě vámi představený nový pořad nebo rubrika Českému rozhlasu chybějí.

Kreativní dílna se bude konat v Praze ve dnech 9. a 10 dubna 2014.

PRESSpektivy

Hosty dubnových PRESSpektiv bude Christine Woodmanová, ředitelka pro marketing zpravodajství z BBC a Mike Mullane, který se věnuje strategii médií v Evropské vysílací unii (EBU).

Veronika Ruppert, moderátorka a redaktorka Rádia Wave a Ľubomír Smatana, reportér domácí zpravodajství a někdejší zpravodaj Českého rozhlasu na Slovensku, se už teď těší na spolupráci s vámi. Ujali se role školitelů a zdá se, že je čeká velmi zajímavá profesní výzva. Nenechte si to ujít.

Kromě nových hostů a školitelů vás čekají i další novinky. Vysokoškolských studentů hledáme osm místo obvyklých dvanácti. Poté, co skončil měsíčník Bel Mondo, se kterým jsme v minulých ročnících spolupracovali, jsme se rozhodli vytvořit dvě rozhlasové skupiny. S vybranými studenty se vydáme také do terénu. A zatím jen prozradím, že to bude rovnou do vysoké politiky.

Sledujete nás, poslouchejte vysílání stanic Českého rozhlasu a už teď začněte vymýšlet nový pořad. Času není nazbyt a míst je o něco méně. Těšíme se na vaše čerstvé a inspirativní nápady.

Studiový mikrofon (ilustr. foto)
autor: adh
Spustit audio